Min blog

En tyvetøs

”Ohe nooo! Er det ikke? Jo, det tror jeg, det er!” Uha da da, jeg havde lige fået øje på en meget moden mand i mit lokale supermarked, og synet af ham brød jeg mig ikke om! Han stod ellers nok så fredeligt og demonstrerede vine, og bevares, han så da flink ud, men jeg er bare ikke så vild med ham.

 

Jeg fik flashback til en dag i mit liv, hvor jeg omkring de 8-10 år. Min veninde og jeg, der dengang var naboer, var cyklet fra vores hjem ude på landet og de 2-3 km ind til landsbyen. Af uransagelige årsager, så havnede vi foran Brugsen. Vi smed cyklerne, og satte os i græsset med vores pengeløse lommer. Vi begyndte hurtigt at kede os.

 

Jeg husker ikke hvem af os, der begyndte at tale om vores enorm store erfaringer ud i det at stjæle! Ingen af os havde prøvet det før, men lige den der dag, da fik fantasien godt nok frit løb. Vi blev ved med at toppe den andens historie, og til sidst var der jo ligesom ingen anden udvej end at gå ind og afprøve vores evner …

 

Vi gik hen til hylderne med slikket. Min veninde tog en pakke Stimorol, gemte den i lommen, og vi gik ud. Oj, hun var god! Da vi atter sad ude i græsset, delte vi pakken i to, og skovlede hver fem stykker i munden. Vi kedede os ikke så meget mere. Med de små barnemunde fulde af tyggegummi, blev vi enige om, at det var slet slet ikke nok! Nu var det så min tur til at bevise, at jeg kunne stjæle.

 

Mens mundvandet næsten tapdryppede ud af min venindes overfyldte mund, gik jeg alene ind. Jeg tog endnu en pakke Stimorol, gemte den i lommen, men da jeg skulle gå ud, blev jeg så befippet, at jeg prøvede at komme ud af indgangsdøren. Den ville naturligvis ikke åbne, og jeg panikkede. Så var det så, at ham der den nu meget modne mand kom og tog mig i kraven. Jeg blev hevet med ind på hans brugsuddelerkontor.

 

Det var ikke spor af sjovt at skulle give ham mine forældres telefonnummer. Og der var heller ikke meget at grine af, da han over for mine forældre overdrev tyveriets omfang. Han må have syntes, at en pakke tyggegummi var for lidt at ringe hjem om, for pludselig havde jeg haft favnen fuld af lakridser, vingummier og andre lækkerier. Hold nu op hvor jeg var ked af det, og flov – og jeg syntes, at han var helt enorm tarvelig.

 

Min gumlende medsammensvorne sad imens i det lune græs, intetanende om min tilfangetagelse.

 

Det var en meget lang og skamfuld cykeltur hjem. Nøøøøj mine forældre var rasende, og de ville naturligvis ikke tro på mig. ”Hvis bestyreren siger, at du har taget det, så har du taget det!” Jeg blev sendt på værelset og fik en uges stuearrest. Min veninde fik blot en løftet pegefinger af hendes forældre. Den heldige rad.

 

Der gik laaang tid før end jeg atter satte mine ben i den butik – hvilket brugsbestyreren også meget tydeligt havde frabedt sig! Jeg fik en kæmpe lærestreg den dag, og har ikke siden haft problemer med at kende forskel på dit og mit. Selvfølgelig skulle han ringe hjem til mine forældre, men jeg synes ærlig talt stadigvæk, at han var en skiderik for, at han overdrev. Det havde han ikke behøvet.

 

Nå pyt. Der er løbet meget vand i åen siden da. 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.08 | 10:30

Meget flot skrevet Mette-stort tillykke med🥇er virkelig imponeret over at du har gennemført, helt sikkert en fantastisk oplevelse med hårdt træning inden da.👍

...
09.01 | 13:12

Du er ikke alene... ikke at jeg på nogen måde er ramt af "hedninger", men jeg har da hørt andre tale om det

...
22.05 | 19:16

Seje seje Kåsen .... sikker på, du napper endnu en om et år eller to 👍😘

...
27.08 | 22:12

Velskrevet og hele tiden på "sporet"! Dejlig sober og yderst fængende fortælling, som passende kunne have overskrift såsom; "Tidligt fra - Sent hjem" ;-

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE