Et lille smil på din vej

”Kan man godt tø hindbær op på en stegepande?” ringede min ældste datter og spurgte om. ”Øhe, hvad laver du?” spurgte jeg lettere nervøs. ”Jeg er i gang med en overraskelse” svarede hun stolt.

 

Hun havde i skolen haft sin aller første lektion i hjemkundskab, og det var så spændende, at nu skulle resten af familien forkæles. ”Var det muligt, at du kunne vente en liiiile bitte smule med den overraskelse, til jeg kommer hjem? Og er i nærheden?”  … og evt. udstyret med en brandslukker … Det sidste mumlede jeg dog for mig selv. ”Du er jo ikke vant til at være alene i et køkken!”. Jeg var ærlig talt ikke helt tryg ved at lade min tomboy af en datter kaste sig over en alternativ optøning af bær.

 

Da jeg kom ind af døren, duftede der dog dejligt af kanel og ikke spor af brændt. Hun havde lavet de lækreste arme riddere til os og kakao pyntet med hindbær. Familien på fem bænkede sig alle forventningsfulde omkring bordet. Yummy!

 

Klodsmajoren af en mor, der ville være sjov, men endte med at være en kende upædagogisk, spurgte: ”Hov, der er kun fire arme riddere. Hvem er det, der ikke skal have en?” Den pre teenager ramte kok kikkede på mig, vendte en strejf af det hvide ud øjne og svarede: ”Dooh! Opskriften var kun til fire!”

Jeg sidder her på kontorpinden en fredag formiddag. Jeg tager telefonen, den ringer nemlig, og siger glad og kækt: ”TDC. Det er Mette Klitmøller”. Jeg kan med det samme godt høre, at der er et eller andet galt i den sætning, men før jeg når at få brikkerne på plads, siger manden fra Greve Kommune ”Øhe? … TDC?” Jeg begynder naturligvis at grine ”nåååå nej, jeg mener naturligvis KTS” … hold nu op! Jeg har naturligvis forhørt mig hos kollegerne om man er kandidat til at gå hjem, når man ikke kan huske, hvor man arbejder? De mener nej. Hmm …

 

Det minder mig om dengang, hvor jeg tog telefonen på Motorkontoret i Rødovre, hvor jeg var vikar. Mine kolleger kikkede mærkeligt på mig, da jeg ind i røret kvidrede: ”Haaallooo, det er hos en to tre!” Hvorfor? Hvad sker der dog oppe i hjernen siden, at man (læs: jeg) siger sådan noget vrøvl? Tsk …

 

Shagra, Egypten – påsken 2015: Isabel, Louise og Line og fik sig et prøvedyk i Rødehavet. Først fik de serveret en lang og grundig teori om det at dykke. Endelig blev det tid til at få rigget alt udstyret på og ud i vandet. Her tog den meget sympatiske dykkerinstruktør sig af dem en af gangen. De fik virkelig lov til at føle, hvordan det er at være dækket af vand. Det kom der en meget glad og tilfreds 11 årig Louise ud af. Hun var så begejstret, at hun rundede dykket af med at bekendtgøre: ”Jeg vil også læse til det der dykker advokat!” (Læs: dykker certifikat) 

Jeg kom højlydt til at pive lidt over størrelsen til min kæreste. Altså på mine lår! Jeg synes, at de er lidt vel store (læs: kraftige).

 

Kæresten kikkede på mig og konstaterede "Jamen skat, sådan er du jo bygget". Han gav mig et smil og fortsatte "og skal de se anderledes ud, så skal du nok overveje en fedtsugning ..."

 

Hmm ... Nå, okay ... tak skat, tror jeg nok ...

Papægget på 10 år lider af nålefobi. Eller, hun kan i hvert fald ikke lide at blive stukket til trods for trylleplastre og kærlig omsorg. Hvilket jo ikke er spor af sjovt, når man skal have 3 x stik i forbindelse med hepatitis a + b. Men det er de barske vilkår, hvis man vil med på snorkelferie til Egypten.

 

Ved første stik havde farmand lovet, at hvis hun var dygtig, så ville hele hustanden komme ud at spise på den lokale kineser. Jeg syntes personligt, at ”gaven” i sig selv må være rejsen, men altså … til trods for ekstremt ophobede øjne, altså barnets, så vil jeg gerne takke hende for frityrestegte tigerrejer ad libitum.

 

Nå, men nu venter stik nummer to så. Den unge dame fik så i weekenden en genial idé. Syntes hun i hvert fald selv. Hun havde just hilst på naboens lille nye hundehvalp. Så var det så, at ideen opstod: ”Faaaar? Jeg har tænkt over hvilken gave, jeg skal have for at være super god hos lægen. Jeg vil gerne have sådan en bomuldshund!”

Nyeste kommentarer

26.08 | 10:30

Meget flot skrevet Mette-stort tillykke med🥇er virkelig imponeret over at du har gennemført, helt sikkert en fantastisk oplevelse med hårdt træning inden da.👍

...
09.01 | 13:12

Du er ikke alene... ikke at jeg på nogen måde er ramt af "hedninger", men jeg har da hørt andre tale om det

...
22.05 | 19:16

Seje seje Kåsen .... sikker på, du napper endnu en om et år eller to 👍😘

...
27.08 | 22:12

Velskrevet og hele tiden på "sporet"! Dejlig sober og yderst fængende fortælling, som passende kunne have overskrift såsom; "Tidligt fra - Sent hjem" ;-

...
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE